Pomladni koncert GCC

Ni skrivnost, da knežje mesto slovi po odličnih glasbenikih. Ena najbolj razširjenih ljubiteljskih dejavnosti v Celju je zagotovo še vedno zborovsko petje, za kar skrbimo zlasti na celjskih osnovnih in srednjih šolah, kjer imamo odlične mladinske zbore. Mednje sodijo zagotovo tudi zbori GCC, poleg njih pa tudi glasbeni sestavi. Na šoli in v Društvu GCC se lahko pohvalimo kar z devetimi zasedbami, ki uživajo mednarodni sloves, v njih pa sodelujejo sedanji in nekdanji dijaki.

Vsakoletni Pomladni koncert glasbenih zasedb GCC letos posvečamo aprilskemu prazniku Mestne občine Celje, 200-letnici smrti Valentina Vodnika in Dnevu upora proti okupatorju.

Tudi tokrat bomo na koncertu prisluhnili ubranemu petju Dekliškega pevskega zbora GCC pod vodstvom profesorja Davida Preložnika, Noneta GCC pod vodstvom profesorice Anje Zdolšek, FaVoZe pod vodstvom profesorja Gregorja Deleje, Šlagersov, ki jih vodi profesor Sašo Šonc, ter našemu posebnemu gostu – Otroškemu pevskemu zboru Osnovne šole Dramlje pod vodstvom Marije Klančar.

Vstop prost!
Vljudno vabljeni, da se nam pridružite v četrtek, 25. 4. 2019 v Narodnem domu Celje.

Pojdi na vsebino