Pozdrav ptic miru

Gimnazija Celje – Center v letošnjem šolskem letu sodeluje v  projektu »Pozdrav ptic miru«, ki ga koordinira OŠ Lava. Sodelujejo še Vrtec Zarja – enota Iskrica, OŠ Ljubečna, OŠ Štore, Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje.

Dijaki naše šole so pri pouku slovenščine razmišljali o miru in strpnosti do drugačnih in nato napisali  svoje misli o tej tematiki. Dijaki 1. letnikov so pri likovni umetnosti izdelovali ptice (origami) in na njih zapisali ali nalepili misli svojih vrstnikov.

Zaključna prireditev  (vabilo) projekta bo organizirana v okviru praznovanja 55-letnice Radia Celje in se bo odvijala v soboto, 19. 9. 2009, med 10. in 12. uro v središču mesta.

RC_55

Naša šola se bo predstavila na Trgu Celjskih knezov in sicer z naslednjim programom:

9:00 – 11:30 IZDELAVA JUMBO PLAKATA S SPREJI NA TEMO »MIR«

Trije dijaki umetniške gimnazije bodo na trgu pod mentorstvom profesorja Ratimirja Pušelje s spreji ustvarjali plakat, z jasnim sporočilom o miru in ga nato postavili na ogled.

10:00 – 11:00 PLESNE TOČKE IN KRATKA PLESNA DELAVNICA

Tri dijakinje programa predšolska vzgoja bodo pod mentorstvom profesorica Špele  Lužar izvedle nekaj plesnih točk,   nato pa mimoidoče povabile k sodelovanju in jih v  kratki delavnici naučile plesnih korakov

10:00 – 11:00 ORIGAMI – IZDELAVA PTIC S SPOROČILI O MIRU IN STRPNOSTI

Štirje dijaki bodo pod mentorstvom profesorica Mojce Šmit iz papirja izdelovali ptice (origami) in na njih napisali ali nalepili misli, ki so jih dijaki Gimnazije Celje – Center pri pouku slovenščine napisali na temi MIR in STRPNOST DO DRUGAČNIH. Ptice bodo dijaki nato razdelili mimoidočim.

Pojdi na vsebino