Predpraznični GCC korona webinar s p. Karlom Gržanom

Vsako zgodovinsko obdobje, pravi p. Karel Gržan, pisatelj in mislec, pozna ljudi, ki so tudi v najbolj črni temi osredotočali pozornost na svetlobo, ki je rinila skozi razpoko.
Pater Gržan je tudi sam tak človek. Ne le človek, ampak ČLOVEK. Uči nas med betonskimi razpokami ugledati regratov cvet in da je tema predora, skozi katerega hodimo, v resnici pot k – prodoru. Pravi tudi, da je nevarno misliti s svojo glavo, a (pre)potrebno! Je tudi goreč nasprotnik izključujoče tekmovalnosti, ki nekatere povzdiguje, preostale pa ponižuje in na samotni kmetiji sredi gozdov pod Raduho v družbi svojega konjiča in knjig premišljuje, kako pomagati najšibkejšim in izkoriščanim. Pred tremi leti je v slogu Martina Lutra izzval kapitalizem s 95 tezami za prehod v pravičnejšo družbeno ureditev in ga nato nadgradil še s 95 tezami za reformo sistema vzgoje in izobraževanja, miselnimi provokacijami, kot pravi, s katerimi želi preusmeriti javno razpravo h koreniti redefiniciji celotne šolske vertikale. Zavzema se za šolo, ki ne bi zgolj usposabljala za kapitalizem uporabnih delavcev in potrošnikov, temveč bi mlade vzgajala za dopolnjevanje in sodelovanje.

Zdel se nam je edini pravi gost za predpraznični pogovor v času, ko bi potrebovali notranji mir in modrost, a se nam zdi, da se nam trese svet pod nogami. O praznikih, 30-letnici slovenskega plebistica in še o marsičem se bomo z njim pogovarjali na Zoomu, v ponedeljek, 21. 12., ob 17. uri.

Prijave zbiramo na povezavi https://forms.gle/cStUdpNX3iMi7PK2A najkasneje do 18. 12. (vpišete lahko tudi morebitna vprašanja ali razmišljanja), vsi prijavljeni pa bodo najkasneje na dan dogodka po e-pošti dobili povezavo za vstop v videokonferenčno sobo.

Pogovor organiziramo v sklopu GCC korona webinarjev in humanističnega cikla Koristnost nekoristnega.

Vljudno vabljeni!

Pojdi na vsebino