Debaterji gostili predsednico sveta Svetovnega srednješolskega debatnega prvenstva

Danes, dne 10. 11. 2010, je našo šolo obiskala Clair Ryan, predsednica sveta, ki skrbi za organizacijo srednješolskih debatnih prvenstev.
Člani debatnega kluba so lahko iz prve roke izvedeli, na podlagi katerih kriterijev sodniki na prvenstvih odločajo in sodijo debate, kakšne so naloge posameznih članov ekipe in kako naj bi vsak govorec javno nastopal, če želi biti prepričljiv in uspešen. Debaterji so na delavnici pridobili veliko znanja, se zabavali in imeli priložnost pogovarjati se in poslušati odlično sodnico in govornico.
Clair Ryan sicer prihaja iz Nove Zelandije in je po poklicu pravnica, poučuje na univerzi, se profesionalno ukvarja z astronomijo in obenem aktivno sodeluje pri organizaciji in izvedbi svetovnih debatnih prvenstev. Upamo, da jo bomo lahko kmalu ponovno gostili in tako tudi kateri od naslednjih generacij omogočili izkušnjo, ki je sicer naš običajni šolski program ne more dati. V imenu vseh članov kluba se želim zahvaliti tudi vodstvu šole, profesorici Mateji Glušič Lenarčič in profesorju Gregorju Deleji za razumevanje in pomoč pri organizaciji delavnice in obiska.
Mentor debatnega kluba, Miha Gartner.
[imagebrowser id=135]
Pojdi na vsebino