Sejem rabljenih učbenikov, podari knjigo

Vabljeni na tradicionalni sejem rabljenih učbenikov GCC in akcijo Podari učbenik ob začetku šolskega leta! Vzporedno s sejmom boste lahko spoznali tudi tri velike mladinske organizacije – Mcc Celjski Mladinski Center, Klub študentov občine Celje in celjske tabornike (Rod II. grupe odredov Celje – RDGO).

Vsesplošna slaba finančna situacija v državi nas tudi na področju učbenikov sili v racionalizacijo stroškov. Pri tem imamo v mislih tudi dijake, ki živijo v težjih socialnih razmerah, zato na šoli tudi letos pripravljamo več različnih načinov pomoči.

1. SEJEM RABLJENIH UČBENIKOV

V ponedeljek in torek, 2. in 3. 9., bo na šolskem dvorišču sejem rabljenih učbenikov, in sicer od 13.15 do 14.00. Če bo slabo vreme, bo sejem v stari telovadnici.

2. PODARI UČBENIK

Poleg sejma rabljenih učbenikov tudi letošnje leto nadaljujemo z akcijo PODARI UČBENIK

Z akcijo želimo še posebej spodbuditi oblikovanje šolskega sklada učbenikov, ki po šolskem katalogu nosijo oznako »priporočeno«. Učbenike ali učbeniške komplete lahko dijaki oddate v TAJNIŠTVU ŠOLE do konca avgusta. K sodelovanju vabljeni predvsem dijaki 4. letnikov, ki zapuščate srednješolske klopi.

3. INTERNI UČBENIŠKI SKLAD

Vsi, ki vam nakup učbenikov predstavlja preveliko finančno breme, se lahko s prošnjo do 23. 8. obrnete na Šolski sklad Gimnazije Celje – Center (Kosovelova ul. 1, 3000 Celje). Prošnji priložite enega od dokumentov, ki izkazuje povprečni prihodek na družinskega člana!

Uprava šole

Pojdi na vsebino