Teden knjige 2023

Mesecu aprilu rečemo tudi mesec knjige, saj 2. aprila praznujemo mednarodni praznik knjig za otroke, 23. aprila pa svetovni dan knjige in avtorskih pravic. Na ta dan praznujemo vsi, ki imamo radi knjige in branje, na šoli praznik knjig tradicionalno obeležimo s TEDNOM KNJIGE (17.–21. april).

Zato vas, dragi dijaki, vabim, da praznujte z nami in sodelujete v zanimivih aktivnostih, namenjenim branju in priljubljenim knjigam, v katerih bomo sodelovali tudi profesorji, in naj bo večkrat na leto dan za knjigo po vaši izbiri. 😊

Kako lahko sodelujete?

  • Ustvarite »BOOKTOK« o svoji priljubljeni knjigi.
  • Zapišite VTIS O KNJIGI (pomagajte si z bralnimi vprašalniki, ki ste mi jih poslali za BZ; besedilu lahko dodate tudi naslovnico knjige).
  • BRALNI PREDLOGI – napišite nekaj priporočilnih naslovov dobrega branja (zapišite naslov knjige in avtorja, lahko dodate še naslovnico knjige).
  • Zapišite PRILJUBLJENE CITATE iz knjig (tudi pri tem si lahko pomagate z bralnim vprašalnikom).

Zaželeno je, da za oblikovanje uporabite brezplačno spletno orodje CANVA (www.canva.com) in bodite pri tem čim bolj kreativni. Na svoj izdelek se podpišite z imenom ali priimkom ali samo z imenom in ga pošljite po e-pošti: v tednu knjige.

Vaše prispevke bomo objavili na šolskih družbenih omrežjih in spletni strani.

V Tednu knjige bomo imeli tudi KNJIŽNI SEJEM PODARJENIH KNJIG, ki jih do 18. aprila zbiramo v šolski knjižnici, na tedenski stojnici pa se bo našlo še marsikaj zanimivega.

V šolski knjižnici je na ogled zanimiva razstava 2. č in 2. i, ki so pri pouku angleščine predstavili svoje najljubše knjige in jih upodobili v sliki in besedi.

Vabljeni k sodelovanju in, seveda, prisrčno vabljeni v šolsko knjižnico po dobro branje.

Knjižničarka Tanja Tratenšek, prof.

Pojdi na vsebino