Teden knjige na GCC

Tudi letošnje leto bomo na GCC s pestrim dogajanjem počastili svetovni dan knjige in avtorskih pravic (23. 4.). Slovenija je ena redkih držav, ki temu prazniku vsako leto namenja cel teden in tudi na GCC se zavedamo neizmernega pomena knjig, zato smo za vas pripravili celotedensko dogajanje.

Ponedeljek (20. 4.): uvod v Teden knjige na Sledku

Torek (21. 4.): Naj knjige na GCC – TOP 10 (Sledko in Facebook GCC)

Sreda (22. 4.): analiza ankete o bralnih navadah na GCC na Sledku 

Četrtek (23. 4.):
– 08.00 na Facebook strani GCC: objava branj – uvod v svetovni dan knjige
– 17.15 na Facebook strani GCC: Literarni dogodek – online pogovor s pisateljico Evo Kovač o njenem romanu Sonce zahaja v Celju na FB GCC*
· 18.00: Razglasitev zmagovalca pesniškega natečaja Ali govoriš emojščino? na FB Dnevi knjige v Mariboru (med tremi finalisti je tudi Eva Šket, 2. i) 
· 20.00: Pesniki iz karantene z mladimi pesniki in pesnicami z GCC in iz Celja – online pesniško branje ob NOČI BRANJA (FB Festival Izrekanja)

Petek (24. 4.): zaključen Tedna knjige na Sledku (o knjigah in e-knjigah)

*LITERARNI ONLINE DOGODEK
Na svetovni dan knjige in avtorskih pravic (23. aprila) GCC-bralni klub gosti pisateljico in pesnico Evo Kovač, ki bo predstavila svoj roman SONCE ZAHAJA V CELJU (Litera, 2014). Polurni literarni dogodek bo potekal online z začetkom ob 17.15. S pisateljico se bo pogovarjala mentorica bralnega kluba Tanja Tratenšek. Lepo povabljeni.
Avtobiografski osebnoizpovedni roman govori o odvisnosti od droge in koščku poti iz odvisnosti. V e-obliki je dostopen tudi na Biblosu:https://www.biblos.si/isbn/9789617018189

Pojdi na vsebino