Vokalne igre

Vokalne igre so uspešen projekt svežega kulturnega dogajanja v knežjem mestu in nastajajo v produkciji Hiše kulture Celje in partnerjev – Okteta 9, zasedbe nekdanjih dijakov Gimnazije Celje – Center, ki deluje v okviru alumni Društva GCC in Društva ljubiteljev umetnosti Celje. Festival je nastal z idejo, da vokalne skupine od blizu in daleč povabimo na prijazen “poustvarjalni poligon” ter mestu in svetu ponudimo novo prizorišče zanimivih glasbenih idej, kreativnih srečanj in vzpodbud, ki sledijo sodobnim trendom a cappella glasbe. Po petih letih lahko zagotovimo, da nam je uspelo, in vas tretji vikend v septembru vabimo, da ponovno prisluhnete izvrstnim zasedbam iz Slovenije in Avstrije, ki bodo na oder prinesle sveže izvedbe popularnih skladb, priredbe in avtorske kompozicije, s katerimi se bodo potegovale za veliko nagrado publike letošnjih Vokalnih iger.

V soboto, 14. 9. 2013, se bo ob 19. uri v Mestnem kinu Metropol zvrstilo 5 odličnih a cappella skupin iz Slovenije – 4Given, Amadeus, Bassless, Project Voice, Sonus in gostje iz Avstrije, skupina Audio Quattro. Posebni gostje letošnjih Vokalnih iger bodo člani edinstvene slovenske gospel zasedbe Bee Geesus, koncert pa bo, kot že v navadi, uvedel nastop gostiteljev, celjske zasedbe Oktet 9.

Tudi letos so programske, selektorske in organizacijske niti v rokah treh mojstrov pevcev, članov zasedb A-Kamela, 4Given in Oktet 9 – Mateja Virtiča, Jana Šileca in Gregorja Deleje.

Cene vstopnic v predprodaji:
5 EUR (mladi), 7 EUR (upokojenci in člani DLUC), 10 EUR (ostali)

Predprodaja vstopnic:
Kopirnica Tomi, Gubčeva 8, Celje (T: 03 49 30 500, E: )
Mestni Kino Metropol, Stanetova 2, Celje (T: 031 324 400, E: )
ali naročilo na e-pošto:

Glavni pokrovitelj Vokalnih iger 2013 je Zavarovalnica Adriatic Slovenica.
Pokrovitelji: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Zavarovalnica Triglav d.d., Mestna občina Celje, Pleksi art d.o.o., Kopirnica Tomi, Grafika Gracer
Medijska pokrovitelja: Novi tednik & Radio Celje

FB event

zp8497586rq
Pojdi na vsebino