Zlato za znanje iz zgodovine

  1. državno tekmovanje iz znanja zgodovine

Znani so rezultati 15. državnega tekmovanja iz znanja zgodovine na temo : »Prva svetovna vojna«, ki je potekalo v soboto, 2. aprila 2016 v Brežicah.

Z naše šole so se tega tekmovanja udeležili Nives Žunec, 4. Č, Saša Gerlj, 3. D in Jure Krajšek iz 1. Č razreda kot predstavniki gimnazijskega programa ter Mateja Kužner Čelešnik iz 3. A, Diana Ratej iz 2. J in Mihaela Koželjnik iz 2. H razreda s predšolskega programa.

Dijakinje predšolskega programa so se odlično odrezale, saj so v konkurenci skoraj 140 tekmovalcev dosegle zelo visoka mesta. Mateja Kužner Čelešnik je dosegla drugo mesto v državi in zlato priznanje, Diana Ratej in Mihaela Koželjnik pa 12. oz. 13. mesto in srebrno priznanje. V ekipni konkurenci so vse tri blestele predvsem v poznavanju zgodovine 1. svetovne vojne, saj jim nihče v državi ni bil kos. V terenskem delu, ki je temeljil na poznavanju lokalne zgodovine, pa jim je šlo nekoliko slabše, pa kljub vsemu dovolj za skupno tretje mesto.

Gimnazijci so bili v konkurenci 180 tekmovalcev nekoliko manj uspešni, tako v posamični kot ekipni konkurenci so se uvrstili v zlato sredino.

Vsi po vrsti so ponosno predstavljali našo šolo, zato jim vsem skupaj iskreno čestitamo za tekmovalne dosežke in pripravljenost, da so veliko svojega prostega časa posvetili dodatnem delu in tudi s tem pripadnost šoli.

Iskrene čestitke.

Aktiv družboslovja in vodstvo šole.

Skip to content