gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

NAŠIH 100+5 ali Pridi s5 po eno 5ko :)

NAŠIH 100+5 ali Pridi s5 po eno 5ko J

GCC s praznovanjem 105. obletnice nadaljuje tradicijo druženja generacij

 

Sobota, 9. 9., 9.00 (GCC): Tek za 5ko

Druženje ob rekreaciji na prvem teku generacij ob Savinji, start pred GCC, prijave na drustvo@gcc.si (v sodelovanju z Vzajemna d. v. z.)

 

Petek, 15. 9., 19.00 (GCC): Naših 100+5

Veliko druženje sedanjih in nekdanjih dijakov, učiteljev in prijateljev Gimnazije Celje – Center s pestrim kulturnim, družabnim in kulinaričnim programom ter tematskim after partyjem v MCCju na temo Maturantska 5ka in obujanjem spominov na maturantske ekskurzije nekoč in danes

 

Na GCC bom septembra z velikim druženjem generacij proslavili 105. obletnico edinstvenega secesijskega šolskega poslopja, ki je v pestri zgodovini gostilo številne izobraževalne programe. Na prireditvi, naslovljeni Naših 100+5 ali »Pridi s5 po eno 5ko« bomo 15. septembra v večeru glasbe, kulture, kulinarike in druženja povezali številne generacije dijakov, profesorjev in prijateljev. Prireditve ob obletnici šole se bodo sicer začele že 9. septembra s prvim rekreativnim tekom nekdanjih in sedanjih dijakov ter profesorjev.

 

Na Gimnaziji Celje – Center nekdanje in sedanje dijake povezujemo v Društvo GCC, kjer se skozi leto družijo, pomagajo socialno šibkejšim, kulturno oživljajo mesto in širijo glas o šoli v tujini. Danes društvo šteje že več kot 800 članov, nekdanjih maturantov in učiteljev vseh generacij te šole.  Že šesto leto zapored pripravljajo izvirno druženje z naslovom Naših 100+5 v katerem z glasbo gimnazijskih skupin in vokalnih sestavov, zanimivimi delavnicami, kulinariko, razstavami in ostalim pestrim dogajanjem na šoli pripravljajo medgeneracijsko doživetje na secesijski lepotici sredi mesta, ki letos praznuje častitljivo 105. obletnico obstoja.

 

Letošnja novost druženja s sloganom »Pridi spet po eno 5ko« je spremljevalni program, in sicer rekreativni »Tek za 5ko«, ki se bo začel v soboto, 9. 9., ob 9h pred GCC. V programu, ki se bo v petek, 15. septembra, ob 19. uri začel v parku Gimnazije Celje – Center pa bodo moči ponovno združili nekdanji in sedanji dijaki ter profesorji šole. Za ta dan kljub počitnicam že pripravljajo povsem drugačne vsebine, kot sicer polnijo šolske prostore. Tako se bodo v prijetnem vzdušju v šolskih prostorih odvila številna dogajanja, kot na primer Učilnica iz leta 1912, Jazz kavarna, Impro liga, Escape room, Učilnica spominov, razstava grafik, številne delavnice, degustacije, predstava Zajčeve poetične drame Jagababa. Kasneje se bo dogajanje iz notranjosti prestavilo na znameniti rondo na dvorišču šole, kjer se bodo predstavili številni glasbeni in vokalni sestavi z gimnazije: Šlagers, The Takeover, Rockout, Outsiders, The Minors, DPZ, Nonet, GCC jazz projekt ter solisti. Dijaki, profesorji in ostali gostje se bodo lahko po uradnem delu še podružili v Mladinskem centru Celje in ob najpopularnejših glasbenih hitih obujali spomine na maturantske ekskurzije in maturantske plese.

 

Organizatorja: Društvo GCC in Gimnazija Celje – Center

 

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *