gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

Bazar lepih želja in misli

Dragi dijaki in profesorji!

Živimo v svetu, kjer se vse neprestano spreminja. Dan sledi noči, noč dnevu. Prekrasen sončni vzhod zamenja nevihta in za njo zopet posije sonce. Prvošolci ste bili pred pol leta osnovnošolci, danes ste gimnazijci. Maturantje ste pred kratkim  končali prvi letnik in že boste kmalu plesali četvorko na maturantskem plesu. Med tolikimi spremembami je stalen le še koledar. In ta kaže, da se bliža konec leta 2010. Lani smo ga pričakali z lepimi mislimi in željami, ki smo jih zbrali in predstavili na bazarju želja v okviru prazničnega pričakovanja. Lepe misli in želje so nam pričarale občutke sreče in pričakovanj ter polepšale dni leta, ki se poslavlja.

Kmalu se bo začelo leto 2011. Vabimo vas, da se tudi letos udeležite Bazarja lepih želja in misli.

Lahko je iskreno pokloniti lepe želje in misli ljudem, ki jih poznamo in imamo radi.  Naša dobrota in iskrenost pa je na preizkušnji, ko imamo opravka z manj znanimi in neznanimi soljudmi. Vsak dan srečujemo okoli sebe neznance, ki tako kot mi hitijo po svojih poteh. Včasih jim namenimo prazen pogled, včasih jih sploh ne opazimo.

Prav tako dostikrat ne opažamo lepot naše Zemlje, Gaje, ki je naš dom in mati. Sončni vzhodi, zelena drevesa in zvezdno nebo gredo mimo nas, obremenjenimi z vsakodnevnimi skrbmi. Zato predlagamo, da letošnje lepe želje in misli posvetite neznanim ljudem ali našemu lepemu planetu.

Iskreno in lepo voščilo lahko vsakomur spremeni življenje na bolje. Lepa želja in misel našemu planetu pa nas naredi bolj zavestne in prisotne v krogu življenja.

Vabimo vas, da lepo željo ali misel napisano na listič papirja, namenjeno neznani osebi ali naši Zemlji prinesete na naš bazar želja v torek, 21. decembra, v avlo šole. Za podarjeno misel ali željo boste prejeli darilo. Najlepše misli in želje bomo predstavili na našem rajanju in koncertu  v sredo, ko se bo tudi uradno z zimskim sončnim obratom začela zima. Naj bo topla in bela, zasanjana in srečna.

Vabljeni vsi, ki mislite dobro in radi delite lepoto z drugimi. Svojo novoletno lepo željo ali misel napišite na list papirja in jo prinesite na naš bazar! Vabljeni.

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.