Daša Vinšek in Karin Vrbek v AQ GCC

Daša Vinšek in Karin Vrbek:

Planet izgubljenih stvari, Kronike ogledala duše in

zbiralke praznine, 1.5 del

instalacija v prostoru

Planet izgubljenih stvari, Kronike ogledala duše in zbiralke praznine, 1.5 del je nadaljevanje zgodbe dr. Zarmutkove in njenih predmetov ter eksperimentov, ki se tokrat znajdejo na Planetu fö.794, kjer končajo vse izgubljene stvari večih dimenzij, izbruhnjene skozi ustje velike črvine. Planet, na katerem dela klon QIWU3, postane glavno najdišče za samooklicanega kolektorja, ki raziskuje zgodovino najdenih artefaktov.

Daša Vinšek (1998, Slovenj Gradec) je maturantka umetniške gimnazije likovne smeri na GCC, diplomirana oblikovalka unikatov na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. V svojih delih občutke in doživetja skozi raznoliko paleto medijev transformira v materijo. Pripovedovanje zgodbe skozi narejene in najdene predmete, postavljene v prostorske instalacije, so njen trenutni interes. Neposredni stik z materialom in svoboda dela ji omogočajo širjenje svojih obzorji in raziskovanje neznanih poti. Leta 2018 je imela v Slovenj Gradcu samostojno razstavo z naslovom Metanoia, sodelovala pa je tudi na več skupinskih razstavah.

Karin Vrbek (1998, Slovenj Gradec) je diplomirana novomedijska umetnica na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Zanima jo zvok, interakcija s prostorom in združevanje medijev v instalacijah. V prostem času se ukvarja z eksistencialnimi temami, etiko in pozicijo človeka znotraj družbe. Leta 2017 je prejela nagrado mala Veronika za najboljšo pesem. 

Odprtje razstave, ki bo v četrtek, 15. 9. 2022, ob 19. uri v Galeriji AQ GCC v umetniški četrti , bo dopolnil performans dijakov 2. letnika umetniške gimnazije likovne  smeri. Razstava bo na ogled do 15. 10. 2022.

Skip to content