KORISTNOST NEKORISTNEGA: Svetovni dan filozofije 2020

Vabljeni, da se v četrtek, 19. 11. 2020, ob 11. uri pridružite osrednjemu dogodku ob letošnjem svetovnem dnevu filozofije.

Osrednja prireditev bo zaradi zdravstvenih razmer, povezanih s širjenjem virusa SARS-CoV-2, potekala v spletnem okolju. Dogodek boste lahko v živo spremljali na spletni strani dneva filozofije (http://www.danfilozofije.net/) in na Facebook profilih Slovenskega filozofskega društva (https://www.facebook.com/Slovenskofilozofskodrustvo), Društva za razvoj humanistike – Zofijinih ljubimcev (https://www.facebook.com/zofijini) in Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem (https://www.facebook.com/uppef).

Spletna okrogla miza z vabljenimi gosti (Cene Bavec, Janez Bregant, Marko Grobelnik, Olga Markič in Luka Omladič) ter gimnazijci, ki jo bo moderiral Tomaž Grušovnik, bo posvečena aktualnim temam:
– razlike in podobnosti med človeškim mišljenjem in umetno inteligenco;
– spremenjen status človeka v dobi umetne inteligence;
– robotsko etiko;
– politične ureditve v digitaliziranih družbah;
– rudarjenje podatkov in vprašanje zasebnosti;
– prihodnost poklicev ob avtomatizaciji dela;
– pedagogiko v informacijski dobi;
– odvisnost od pametnih telefonov;
ter ostalim izzivom, na katere naletimo, kadar začnemo razmišljati o posledicah strojnega mišljenja za sodobno omreženo družbo.

Prijazno vabljeni!

PRIJAVE ZBIRAMO NA povezavi https://forms.gle/GwWfbj7MxxcAXq4i6 do 18. 11. 2020, 12.00.
Prijave so obvezne, saj bomo tako evidentirali tiste dijake, ki boste v četrtek manjkali pri pouku in sezname poslali razrednikom.

Dodatne informacije: prof. Petra Lajlar ()

Pojdi na vsebino