Likovna delavnica »Tišina in pomen tišine v sodobnem svetu«

Sodelovanje z 2. osnovno šolo Celje in z likovno pedagoginjo g. Marijo Cenc.

V četrtek, 19. aprila, smo izvedli likovno delavnico na 2. osnovni šoli v Celju. To je ena izmed oblik sodelovanja dveh šol – naše gimnazije in 2. osnovne šole – v počastitev 100-letnice poslopja, v katerem deluje naša gimnazija, nekoč pa je v tem poslopju imela prostore tudi 2. osnovna šola Celje.

[nggallery id=275]

Na povabilo in v dogovoru z likovno pedagoginjo  Marijo Cenc sem z izbranimi dijaki naše gimnazije  odšla na 2. osnovno šolo. Naši dijaki so se preizkusili kot mentorji učencem različnih starosti. Vsak naš dijak je bil mentor dvema ali štirim učencem od 1. do 9. razreda. Skupaj so ustvarjali na temo »Tišina in njen pomen v sodobnem svetu«, kar je tudi naslov celoletnega projekta na tej osnovni šoli. Vsi sodelujoči v tej likovni delavnici so morali likovno prikazati pojme, kot so hrup in tišina, vdor hrupa v tišino in podobno. Pojme ni enostavno izraziti z likovnimi sredstvi, zato so naši dijaki učence vodili skozi ustvarjalni proces, jim pomagali ali pa jih samo motivirali. Nastali so zanimivi likovni izdelki, nekateri kot plod skupinskega ustvarjanja, nekateri učenci pa so samostojno ustvarili likovni izdelek. Ob tem srečanju in delu je pomembno to, da so naši dijaki pridobili neposredne izkušnje s predajanjem svojega znanja mlajšim.

Likovne delavnice so se udeležili naslednji dijaki 3. letnika umetniške gimnazije likovne smeri:

  1. Nastja Ambrožič,
  2. Kristina Anzelc,
  3. Sandra Korber,
  4. Ana Marija Klaužar,
  5. Vanesa Muller Kolar,
  6. Sintia Marič,
  7. Miha Satler,
  8. Blanka Štorgel,
  9. Staša Tovornik,
  10. Veronika Završnik.

 Rada bi se zahvalila za gostoljubnost zaposlenih na 2. osnovni šoli , še posebej  Mariji Cenc, ki kot odlična in izkušena likovna pedagoginja že vrsto let izobražuje  in navdušuje učence za likovno ustvarjanje.

Maja Rak

Skip to content