Miklavžev koncert

Letošnji koncert, na katerem bodo nastopili Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom Davida Preložnika, zasedbi FaVoZa pod vodstvom Gregorja Deleje in The Šlagers pod vodstvom Saša Šonca ter Mladinski pevski zbor Osnovne šole Štore pod vodstvom Sandre Feketija, je del zimskega projekta Regionalne kulturne naveze Triangel, ki nosi naslov Glasbeni vrtiljak prazničnih želja, nastaja pa v koprodukciji Festivala Velenje, Hiše kulture Celje, Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec in ob podpori Mestne občine Celje.

Mlade glasbenice in glasbeniki bodo v regiji pripravili tri koncerte – v Celju, Žalcu (10. 12.) in Velenju (16. 12.), na programu pa bodo znana dela slovenskih in tujih skladateljev, ki sta jih navdihnila praznični čas in lepote življenja. Koncert sicer že tradicionalno uvaja praznično glasbeno dogajanje v knežjem mestu in na GCC smo ponosni, da je dogodek postal nepogrešljiv del decembrskega kulturnega utripa v našem mestu.

S koncertom tudi uradno zaključujemo mednarodni mladinski ekološki projekt Odpadek = energija, ki ga v programu Erasmus+ pripravljamo z Gimnazijo Kruševac iz Srbije, ter začenjamo z vsakoletno decembrsko dobrodelno akcijo nacionalnega programa Anina zvezdica.

Vstop prost!

Pojdi na vsebino