Pozdrav pomladi

“POZDRAV POMLADI – VEČER Z MLADIMI CELJSKIMI RECITATORJI, PLESALCI IN GLASBENIKI OB SVETOVNEM DNEVU POEZIJE”

Na predvečer prvega pomladnega dne, v četrtek, 20. marca 2008, bo 19. uri v veliki dvorani Narodnega doma v Celju tradicionalna prireditev Pozdrav pomladi, ki jo že četrto leto zapored pripravljata Društvo ljubiteljev umetnosti Celje in Gimnazije Celje – Center, letošnje leto še skupaj z Vrtnarsko šolo Celje. Letošnja [link=word-doc/za_medije_pp08.doc]prireditev[/link] bo povezala glasbo, besedo, ples in ekologijo.

[img]jpg-doc/ppomladi08.jpg[/img]

Prvi pomladni dan je obenem tudi svetovni dan poezije, ki bo tudi letos rdeča nit prireditve. To bo poezija mladih, sedanjih in nekdanjih dijakov Gimnazije Celje – Center, ki svoje pesmi objavljajo v gimnazijskem literarnem glasilu Utrip, ki po nekajletnem premoru letos praznuje častitljivo 10. obletnico ponovnega izhajanja . Gimnazija Celje – Center se ob svoji bogati obšolski dejavnosti vključuje tudi v številne projekte, je članica mreže UNESCO ASPnet, letošnje šolsko leto pa se je z mrežnim projektom Loči me – zate gre! pridružila tudi ekošolam.
Prireditev Pozdrav pomladi bo združila ustvarjalne sile dijakov Gimnazije Celje – Center in njihovih vrstnikov z Vrtnarske šole Celje, ki bodo poskrbeli za scensko podobo velike dvorane Narodnega doma. Pomladne misli, pesmi in scensko podobo bosta povezovala glasba v izvedbi mladih posameznikov in dveh gimnazijskih sestavov – instrumentalne zasedbe The Å lager's in vokalne fantovske zasedbe Oktet 9, ter ples dijakinje Žive Lipar, članice Studia za ples Harlekin Celje.

Skip to content