Preventivni ukrepi po počitnicah in obvestila

Glede na sezono gripe in situacijo, ki jo je povzročilo širjenje novega virusa SARS-CoV-2, vas obveščam, da bomo v skladu z internim akcijskim načrtom šole in napotki pristojnih organov, sprejeli nekaj ukrepov, ki jih najdete v nadaljevanju.

Virusi gripe se prenašajo kapljično. To pomeni, da je za prenos potreben tesnejši stik z okuženim. Mogoče je tudi, da se okužimo ob stiku z onesnaženimi površinami, a to še ni dokazano. Trenutno še ni znano, kako dolgo lahko novi virus preživi na površinah, prve informacije pa kažejo, da lahko preživijo nekaj ur. Razkužila lahko učinkovito uničijo virus in preprečijo, da bi virus prešel na človeka.

Navodila za preprečevanje širjenja okužb:

  1. V primeru povišane temperature, kašlja in kihanja naj dijaki in zaposleni ostanejo doma.
  2. Vsi dijaki in zaposleni naj dosledno skrbijo za higieno rok (redno umivanje in razkuževanje; v vseh učilnicah bodo na voljo tudi posebna razkužila).
  3. Kihanje in kašljanje v rokav, ne v dlan.
  4. Zračenje učilnic v vsakem odmoru ter po potrebi tudi med uro – za to skrbijo reditelji in učitelji. Dijaki naj se temu primerno tudi malo topleje oblečejo.
  5. Redno čiščenje miz in kljuk na vratih.

Kratek slikovni prikaz NIJZ najdete tudi spodaj! Nošenje mask NI POTREBNO!

Vse načrtovane ekskurzije in izmenjave ne bomo odpovedovali, saj v državah, kamor bodo potovali dijaki in učitelji, zaenkrat virus ne predstavlja problema.

Za vsa dodatna vprašanja pošljite e-mail na info@gcc.si oz. nas pokličite na 03 428 57 00.

Glede na doslej znane podatke o virusu, ki je lahko usoden za tiste s kroničnimi boleznimi in slabim imunskim sistemom, pa naj velja še splošno priporočilo o pomembnosti zdravega življenjskega sloga, ki je najboljša podpora našemu telesu, da se lahko uspešno bori proti boleznim.

Uprava šole

Pojdi na vsebino