Rezultati drugega kviza za OŠ, tretji kviz, likovni natečaj in spletno srečanje z dijaki

Dragi osnovnošolke in osnovnošolci!

Veseli smo, da je tudi drugi nagradni GCC kviz pritegnil veliko sodelujočih iz več kot 20 osnovnih šol iz naše regije. Je bil pa kviz očitno malce bolj zapleten (težave je povzročalo zlasti 3. vprašanje :)), saj imamo le enega sodelujočega, ki je pravilno odgovori na vsa vprašanja 🙂  To je BENJAMIN KOPINŠEK iz OŠ Dramlje. Smo pa izžrebali še dve nagradi za sodelujoča, ki sta pravilno odgovorila na skoraj vsa vprašanja – to sta NIKA PASAR REZMAN iz I. OŠ Žalec in VID ČEPERLIN iz OŠ Vojnik. Nagrade vam bomo poslali po pošti.

Za vas objavljamo TRETJI SPLETNI KVIZ na temo ruščine, ki je ob nemščini in španščini eden izmed treh drugih tujih jezikov, ki jih lahko dijaki gimnazijskega programa izberejo ob vpisu oz. eden izmed šestih tretjih tujih jezikov oz. še dodatnih treh jezikovnih krožkov, ki jih imamo na GCC za dijake vseh programov. Tega smo tokrat dopolnili še z MINI LIKOVNIM NATEČAJEM za vse, ki radi ustvarjate. Kviz najdete na TEJ POVEZAVI, likovni natečaj pa na TEJ POVEZAVI, odgovorite pa lahko do 19. 1. 2021. Dan kasneje, v sredo, 20. 1. 2021, ob 17. uri pa vas vabimo na kratko SPLETNO SREČANJE Z NAŠIMI DIJAKI, ki se učijo ruščino kot DRUGI in TRETJI tuji jezik, s profesoricama ruščine in z našo zanimivo in iskrivo zunanjo sodelavko Olgo Kupljenik, rojeno Rusinjo, ki pa že vrsto let živi v Sloveniji. Na ta dan bomo razglasili tudi zmagovalce kviza in likovnega natečaja. Prosimo vas, da se prijavite na TEJ POVEZAVI. Seveda se lahko prijavite tudi, če se ne boste odločili za sodelovanje pri kvizu oz. natečaju.

Vabimo vas tudi k ogledu kratkega filmčka na temo ruščine, ki ga je posnela naša četrtošolka Jerneja Čerenak (likovna gimnazija – umetniška smer), ki je v okviru medšolskih izmenjav, ki jih izvajamo na GCC, eno šolsko leto preživela v Rusiji. Film najdete na TEJ POVEZAVI.

Letošnje šolsko leto je v vseh pogledih nenavadno. Zaradi ukrepov v boju proti virusu, se moramo izogibati tesnih stikov “v živo”, zato smo se na Gimnaziji Celje – Center odločili, da vam našo šolo, dijake in pester utrip, ki je značilen za GCC, predstavimo v spletni obliki. Vse novice na temo vpisa na GCC najdete na šolski spletni strani in na posebni podstrani, ki je namenjena vpisu. Vabljeni tudi k obisku našega Facebook in Instagram profila ter dijaškega spletnega časopisa Sledko.

Želimo vam veliko užitkov ob raziskovanju ruskih posebnosti, sreče pri reševanju kviza in ustvarjalnega navdiha za likovni natečaj. Če pa vas karkoli zanima oz. imate za nas kakšna vprašanja in pobude, pa nam pišite na  oz. pokličite na 03 428 57 00.

Lep pozdrav z GCC, ostanite zdravi in srečno ter uspešno v 2021!

Pojdi na vsebino