VPIS NA GCC 2021/2022

Kazalo skrij

Nagovor

Dragi osnovnošolci, spoštovani starši, 

letošnje šolsko leto se je začelo drugače kot pretekla, saj koronavirus močno vpliva na naše življenje in delo. Tudi stik s šolami, kot smo ga bili vajeni doslej, je trenutno zelo okrnjen. Zaenkrat kaže, da tradicionalnih sodelovanj, kot so programi na tehniških dnevih osnovnih šol, roditeljski sestanki in predstavitve ter sejmi srednji šol (še) ne bo. Večino našega pestrega obšolskega dogajanja in prireditev smo preselili na splet, kjer jih lahko spremljate preko socialnih omrežjih in našega kanala youtube, dan odprtih vrat programa umetniška gimnazija – likovna smer smo povezali z nagradnim likovnim natečajem in virtualnim dogodkom na začetku decembra. Za osnovnošolce smo med novembrom in aprilom vsak mesec pripravili tudi nagradni kviz, ki je bil objavljen na info.gcc.si in socialnih omrežjih šole ter različne spletne pogovorne večere. Tovrstnemu dogajanju je (bila) posvečena tudi naša posebna info spletna stran https://info.gcc.si/

Na Gimnaziji Celje – Center si zelo želimo, da bi nas dobro spoznali, da bi o naši šoli, programih, aktivnostih in pestri ponudbi projektov pridobili kar najboljše informacije, ki vam bodo pomagale pri izbiri srednje šole.  

Mi bomo poskrbeli za kar najbolj sveže in sprotne informacije o nas, vi pa nas ne pozabite spremljati na spletni straniinstagram in facebook profilu. Veliko zanimivih informacij bo tudi v spletnem časopisu Sledko, ki ga urejajo naši dijaki. Vse informacije vezane na vpis in pomembne datume, najdete tudi na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Spletni informativni dnevi so potekali v skladu s šolskim koledarjem (12. in 13. 2.) na naši info spletni strani.

Spodaj si lahko ogledate zloženko s pomembnimi informacijami, vabljeni pa tudi k sodelovanju pri nagradnih kvizih in natečajih, ki jih na spletni strani in socialnih omrežjih objavljamo na začetku vsakega meseca. 

Za vse informacije se lahko vedno obrnete tudi na tajništvo GCC ( ali 03 428 57 00), na šolsko svetovalno službo (, 03 428 57 15, , 03 428 57 11) ali na ravnatelja (, 03 428 57 00). 

Želimo vam zdravo, uspešno in čim manj nenavadno šolsko leto 2020/2021. 

Vaši GCCjevci 

GCC glasbene delavnice pred začetkom šolskega leta

Za dober začetek šolskega leta se je potrebno pripraviti in dobro uglasiti 😊 Vse bodoče prve letnike tako vabimo na motivacijsko glasbeno delavnico, kjer bomo skupaj ustvarjali na temo glasbene umetnosti in spoznavali razvejano področje kulturne ustvarjalnosti, ki je tako zelo značilno za našo GCC. S profesorji glasbe boste lahko ustvarjali v različnih skupinah in pripravili koncertno izvedbo popevk ter glasbenih uspešnic, ki so na GCC že zazvenele v preteklosti. 

Pohiti s prijavo in povabi še kakšnega bodočega gececejevca.  

Prijaviš se lahko na povezavi https://www.gcc.si/glasbene-delavnice-pred-zacetkom-solskega-leta/ najkasneje do 30. 6. 2021. Število mest je omejeno (če bo prijav več kot 30 bomo delavnico izvedli v več terminih). Delavnice bodo potekale na šoli predvidoma v sredo, 25. 8. 2021, med 09.00 in 13.00 z vmesnim odmorom. Za malico bomo poskrbeli na šoli.  

Vpis na GCC v 1. in 2. krogu

25. 5. 2021 smo vsem devetošolkam in devetošolcem, ki kandidirajo za prosta mest na GCC, poslali dopis z navodili o izvedbi 1. in 2. vpisnega kroga, ki jih najdete tudi v spodnji priponki. Vpis je razdeljen na dva dela – prvi (vnos podatkov in dokumentov na vpisni portal) se zaključi 17. 6. 2021. Po tem datumu bodo vsi, ki bodo sprejeti v 1. krogu (napolnimo lahko 90 % razpisanih mest) prejeli po pošti sklepe in potrdila o vpisu, ostali pa prejeli vabilo na vpis v 2. krogu, ki bo potekal “v živo” na GCC 22. in 23. 6. V torek, 22. 6., 9.00 do 11.30, bo potekal vpis v 2. krogu za dijake, ki se vpisujejo v program gimnazija, v sredo, 23. 6., 9.00 do 11.30, pa za dijake, ki se vpisujejo v programa umetniška gimnazija – likovna smer in predšolska vzgoja. Vpis bo potekal v učilnici FIZIKA 2 v pritličju šole. Rezultati 2. kroga bodo znani 29. 6. po 11. uri, ko bomo vse kandidate po telefonu obvestili o rezultatih.

Za vse dodatne informacije nam pošljite e-pošto oz. nas pokličite (vse kontakte najdete v spodnjem dopisu).

Stanje vpisa po prenosnem roku

Dragi devetošolke in devetošolci!

22. 4. ob 14. uri se je iztekel rok za prenos prijav za vpis v 1. letnik med srednjimi šolami. Na Gimnaziji Celje – Center je stanje naslednje:

GIMNAZIJA: 125 prijavljenih na 112 razpisnih mest

UMETNIŠKA GIMNAZIJA – LIKOVNA SMER: 35 prijavljenih na 28 razpisnih mest

PREDŠOLSKA VZGOJA: 94 prijavljenih na 84 razpisnih mest

Glede na število prijav bomo vpis morali omejiti, o čemer pa bo dokončno odločilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in nam odločitev posredovalo do 20. 5. 2021.

Po prejemu sklepa MIZŠ bomo vse prijavljene kandidate obvestili o poteku 1. in 2. kroga vpisa (dokončne datumi, dokumenti, vnos podatkov na GCC vpisni portal, ostalo …), in sicer z dopisom, ki ga bomo poslali po pošti na domače naslove učenk in učencev najkasneje do 27. 5. 2021. V vmesnem času pa smo vam seveda ves čas na voljo osebno, po telefonu in e-pošti .

16. 6. 2021 bo MIZŠ objavilo spodnje meje za sprejem v 1. krogu, vpis pa bo potekal predvidoma 17. in 18. 6. 2021 (1. krog) in 30. 6. 2021 (2. krog).

Za vse dodatne informacije, ki jih potrebujete, se prosim obrnite na enega izmed spodnjih kontaktov.

T: 03 428 57 11, 03 428 57 15 (šolska svetovalna služba), 03 428 57 00 (tajništvo)

E: 

S: www.gcc.si   

Želimo vam uspešen zaključek šolskega leta in vam pošiljamo lep pozdrav z GCC!


Dijaki in zaposleni Gimnazije Celje – Center

Obvestilo učencem prijavljenim v gimnazijski program

Vse učence, ki ste prijavljeni v gimnazijski program, kjer se letos soočano z zelo velikim število vpisnic, prosimo, da preberete kratek dopis in obrazložitev, ki jo najdete na spodnji povezavi.

Stanje vpisa na dan 6. 4. in informacije o vpisnem postopku

Zmagovalke zadnjega kviza za osnovnošolce

Zmagovalci 8. kviza in nov nagradni kviz za osnovnošolce

Zmagovalci 7. kviza in nov nagradni kviz za osnovnošolce

Preizkus likovne nadarjenosti – obvestilo

Preizkus likovne nadarjenosti bo potekal v sredo, 10. 3. 2021, ob 15. uri v MS Teams. Na preizkus, ki je pogoj za vpis na umetniško gimnazijo likovne smeri se morate predhodno prijaviti, in sicer na TEJ povezavi do 4. 3.
Vse informacije bomo prijavljenim poslali po e-pošti 5. 3., objavili pa jih bomo tudi na šolski spletni strani.

Če potrebujete kakršnakoli pojasnila oz. imate kakšna vprašanja, nas pokličite na 03 428 57 00 oz. pišite na

Zmagovalci šestega kviza, nov kviz za osnovnošolce in Kako zveni GCC?

Zmagovalci petega kviza in nov nagradni kviz za osnovnošolce

Zmagovalke 4. kviza in nov nagradni kviz za osnovnošolce

Kako zveni GCC?

Spletno srečanje z DRT in ravnateljem GCC

#ENOSTAVNODRUGAČNI INFORMATIVNI DNEVI NA GCC

Informativni dnevi (12. in 13. 2.), prijava na info dan

Letošnje leto bodo informativni dnevi na GCC potekali v skladu s šolskim koledarjem v petek, 12. 2. (ob 8.40, 14.40), in v soboto, 13. 2. (ob 8.40). Ob tem pa bomo za osnovnošolce pripravili še vrsto drugih dogodkov, ki se bodo zvrstili do konca marca 2021. Informativni dnevi bodo potekali na spletnih straneh in socialnih omrežjih šole, vse zbrane informacije ter virtualni sprehod po GCC pa najdete na https://info.gcc.si/, kjer se lahko tudi prijavite na info dneve, novice in vse spremljevalne dogodke.

Prijave k preizkusu likovne nadarjenosti 10. 3. 2021

Učenci, ki razmišljate o vpisu v program umetniška gimnazija – likovna smer, morate do 5. marca 2021 oddati prijavo k preizkusu likovne nadarjenosti na posebnem obrazcu, ki ga najdete na TEJ povezavi.

Brez tega preizkusa, ki je organiziran enkrat letno, se učenci ne morete prijaviti ali prijave prenesti na ta program, zato priporočamo vsem učencem, ki vidijo umetniško gimnazijo – likovna smer kot eno od možnih izbir nadaljnjega izobraževanja, da se k preizkusu prijavijo. Uspešno opravljen preizkus predstavlja dodatno možnost za vpis in seveda ni obvezujoč.

Preizkus likovne nadarjenosti bo v sredo, 10. marca 2020, ob 15. uri, v spletnem okolju MS Teams (oz. na GCC, če bo to dopuščala epidemiološka situacija). Trajal bo približno 3 ure. Preizkus je sestavljen iz 3 nalog (risba predmeta po opazovanju, slikarsko ustvarjanje po literarni predlogi, prostorsko-konstrukcijski preizkus). Prosimo vas, da se pravočasno oskrbite z naslednjimi potrebščinami: svinčniki (HB, 3B, 9B), različna pisala (flomastri, barvice, voščenke), radirka, pet risalnih listov formata A3, pet listov šeleshamerja formata A4 oz. A3, kolaž papir, lepilni trak, tempera ali vodene barve s priborom za barvanje (čopiče različnih debelin, paleto, posodo za vodo), olfa nož, škarje, lepilo (magnetin, lepilo oho ali podobno), en trikotnik, eno ravnilo in šestilo.  

Za vse dodatne informacije nam pišite na naslov  oz. pokličite v našo svetovalno službo (03 428 57 11, 03 428 57 15)

Zmagovalci 3. kviza in natečaja ter nov GCC kviz za osnovnošolce

Spletno srečanje z osnovnošolci na temo tujih jezikov in ruščine (20. 1.)

V sredo, 20. 1., se ob 17. uri dobimo na Zoomu na spletnem srečanju z dijaki GCC, ki se učijo ruščino kot DRUGI in TRETJI tuji jezik. Pridružili se nam bosta tudi profesorici ruščine na GCC in z naša zanimiva in iskriva zunanja sodelavka Olga Kupljenik, rojena Rusinja, ki že vrsto let živi v Sloveniji. Na ta dan bomo razglasili tudi zmagovalce kviza in likovnega natečaja. Prosimo vas, da se v videokonferenčno sobo prijavite vsaj 10 minut pred začetkom na TEJ POVEZAVI.

Priprave na preizkus likovne nadarjenosti – navodila za izvedbo

Dragi devetošolke in devetošolci!

V spodnji datoteki najdete povezave in navodila za spletne priprave na preizkus likovne nadarjenosti 2021, ki bodo potekale tri zaporedne sobote v spletnem okolju MS Teams (9., 16., 23. 1.).

Rezultati drugega kviza za OŠ, tretji kviz, likovni natečaj in spletno srečanje z dijaki

Priprave na preizkus likovne nadarjenosti (9., 16., 23. 1. 2021)

Devetošolke in devetošolce, ki razmišljajo o vpisu na program umetniške gimnazije likovne smeri, ki ga izvajamo na GCC, vabimo na januarske priprave (9., 16., 23. 1.) na preizkus likovne nadarjenosti, ki je pogoj za vpis na ta program. Več podrobnosti najdete v spodnjem vabilu, prijave pa zbiramo vse do 5. 1. na TEJ POVEZAVI!

Zmagovalci prvega kviza in drugi GCC nagradni kviz

Dan odprtih vrat UG bo 2. 12. – obvestilo in napotki za sodelovanje

Dragi devetošolci!

Tudi letošnje šolsko leto smo za vas pripravili DAN ODPRTIH VRAT UMETNIŠKE GIMNAZIJE – LIKOVNE SMERI. Žal nam je, da zaradi slabih epidemioloških razmer že tradicionalna prireditev tudi za vas ne more potekati v živo. Spletni dogodek bomo izvedli v sredo, 2. 12. 2020, ob 17.00.

Povezava do dogodka (Zoom konference): https://arnes-si.zoom.us/j/99753587208

Okviren program srečanja:
16.45–17.00: vstop v spletno videokonferenčno sobo
17.00–17.10: predstavitev programa in vabilo na priprave na preizkus likovne nadarjenosti
17.10–17.40: delavnica (plastično oblikovanje z modelirno maso) in predstavitev strokovnih predmetov*
17.40–17.45: zaključek natečaja SECESIJSKA LEPOTICA in razglasitve nagrajenih likovnih izdelkov
17.45–18.00: svetovanje in odgovori na vprašanja udeležencev
Vaša vprašanja lahko ves čas vpisujete v “klepet” oz. jih postavite na koncu oz. nam jih pošljete na !

* likovni izdelek boste lahko v miru dokončali po zaključku srečanja. Prosimo pa vas, da nam fotografije likovnega izdelka pošljete na e-pošto do petka, 4. 12., 20.00!

Poleg predstavitve programa umetniška gimnazija – likovna smer bomo skupaj z vami tudi ustvarjali. V kratki likovni delavnici boste za delo potrebovali modelirno maso, ki jo vnaprej (pol ure pred začetkom) zamesite po receptu: 300 g moke, 300 g soli, 1dcl vode in 1 žlica olja. Za ustvarjanje si pripravite tudi karton za podlago in modelirke (lahko tudi zobotrebci, palčke, slamice, jedilni pribor-nož …). Delo bomo zaključili z razglasitvijo rezultatov LIKOVNEGA NATEČAJA SECESIJSKA LEPOTICA. Vse pogoje in navodila najdete na spletni povezavi https://www.gcc.si/likovni-natecaj-secesijska-lepotica/

Za dodatne informacije pišite na oz. nas pokličite (03 428 57 00). Vljudno vabljeni!

Prvi spletni kviz

Objavljamo prvi spletni kviz. Dodatne informacije so na povezavi: KVIZ

Likovni natečaj “Secesijska lepotica”

Spoštovani osnovnošolci,

vabljeni, da sodelujete na likovnem natečaju Secesijska lepotica. Več informacij najdete na strani:

Dan odprtih vrat umetniške gimnazije

Vabljeni, da se udeležite dneva odprtih vrat umetniške gimnazije, ki bo 30. 11. 2020. Več informacij je v datoteki na spodnji povezavi:

Pojdi na vsebino