Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje

12. 11. se je šolskega tekmovanja za Cankarjevo priznanje udeležilo 76 dijakov.

42 dijakov prvega in drugega letnika se je pod mentorstvom prof. Tanje Štante Benčina preizkusilo v poznavanju Tomšičevega dela Oštrigeca. Bronasto Cankarjevo priznanje prejme 13 dijakov, in sicer  Eva Zore in Teja Strojanšek iz 1. a, Nina Sumrak iz 1. b, Ana Mia Bedjanič, Jaka Osetič in Val Vozlič, vsi iz 1. c, Vida Volk in Ajla Huremović iz 1. č, Brina Tomažič iz 1. i, Tea Simić iz 2. b, Nika Rodošek iz 2. h in Gaja Pekošak ter Eva Šket, obe iz 2. i. 

34 dijakov tretjega in četrtega letnika se je pod mentorstvom prof. Jasmine Temnik Kerš spopadalo z Adamsovim besedilom Štoparski vodnik po Galaksiji. Prejemniki  bronastih priznanj so  Vita Jurkošek, Eva Prašnički, Ana Majcen, Maša Gregorčič, Amadeja Škrinjar in Nejc Glušič, vsi iz 3. b, Larisa Kosi iz 3. č, Matevž Bervar iz 3. d, Aljaž Stropnik in Martina Lenko iz 4. a ter Klara Eva Drašković iz 4. č.   

Na območno tekmovanje, ki bo 9. 1. v Zrečah,  so se uvrstili Gaja Pekošak,  Tea Simić, Nina Sumrak, Ana Mia Bedjanič, Jaka Osetič, Vida Volk, Nika Rodošek, Teja Strojanšek, Vita Jurkošek, Larisa Kosi, Eva Prašnički, Ana Majcen, Klara Eva Drašković in Aljaž Stropnik – torej kar 14 dijakov.

Čestitke!

Uprava šole in aktiv slovenistk

Pojdi na vsebino