Dobrodelni december na GCC

Letos smo že tolikokrat dokazali, da znamo stopiti skupaj – ne le GCC, ampak vsa Slovenija. Pomagali smo mnogim otrokom, Kris po prejemu zdravila že kaže prve znake napredka, družinam v stiski smo vsako leto poskušali približati toplino prazničnih dni, ki so tudi letos že pred vrati, v domovih bo kmalu zadišalo po medsebojni bližini, toplini po peki božičnih keksov in peciva. Žal pa tudi ob letošnjih praznikih ne bodo vsi tako srečni. Veliko družin je še na robu preživetja. Ker čutimo stisko sočloveka, smo se tudi letos odločili pomagati tistim, ki potrebujejo pomoč pri osnovnih dobrinah za preživetje. Zato vas vljudno vabimo, da se pridružite dvem velikim dobrodelnim akcijam, ki jih v predprazničnem času pripravljamo na GCC.

Anina zvezdica 2019

Želimo si, da bi večim družinam pomagali k rednemu obroku, zato že tradicionalno sodelujemo z go. Ano Lukner Roljič, ki vodi Anino zvezdico. Njen cilj je pomagati ljudem, jim dati upanje. Vsak lahko pomaga, vsako dejanje šteje.

Letošnje šolsko leto bomo hrano zbirali od 5. do 16. 12. V prvem nadstropju šole bo postavljen kotiček Anine zvezdice, kamor lahko prinesete darovano hrano.

Zbiramo hrano z daljšim rokom uporabe in v originalni embalaži, na primer testenine, kosmiče, kavo, čaj, kekse, bombone, čokolade, konzerve, riž, moko, hrano za alergike, otroško hrano idr.

Za Anino zvezdico letošnje leto skrbi 3. b-razred z razredničarko Barbaro Arzenšek in mentorico Jasmino Temnik Kerš.

#enostavnoČLOVEK

Velika dobrodelna akcija, ki jo vodi naš nekdanji dijak Kristjan Veber in ki jo pripravljamo v sodelovanju s Celjskim mladinskim centrom, obsega 19 dogodkov, s katerimi želimo širiti smeh, solidarnost in ljubezen. Z dobrodelnimi akcijami, v katerih bomo zbirali material za otroke v kriznih centrih Palčica, Mala hiša, Materinski dom in Varna hiša, za brezdomce in žival, bomo dopolnili tudi z različnimi dogodki (delitev »majhčilnic« po Celju, druženje s starejšimi občani, delavnice za otroke, obisk celjske pediatrije …).

Navkljub našim prizadevanjem pa tudi letos ne bo šlo brez vaše pomoč in zanjo se vam že vnaprej zahvaljujemo!

V spodnji tabeli je prikazano kaj bomo zbirali letošnje leto.

DATUMI AKTIVNOST OPIS MATERIAL, KI SE ZBIRA
Do 18. 12. 2019 Zbiranje potrošnega materiala za Malo Hišo na Pilštajnu Mala Hiša že vrsto let pomaga družinam in otrokom v stiskah. – paštete; – omake za testenine;  – vložene jedi (jota, repa ipd.); – tuna v konzervi.
Do 18. 12. 2019   Zbiranje potrošnega materiala za Materinski dom in za Zavetišče za brezdomce Celje Med prazniki ne smemo pozabiti na tiste, ki jih ne bodo preživeli v toplem in ljubečem objemu doma. – družabne igre; – higienski vložki; – milo za telo, zobne paste, ščetke (primerne za otroke in odrasle); – vse za ustvarjanje (barvice, zvezki, papir, vse za šolo …); – vlažilni robčki, vlažilne kreme; – manjše prigrizke (suho sadje, čips, čokolada, bonboni, čokolino, nutela …);
Do 18. 12. 2019   Zbiranje potrošnega materiala za Palčico v Grosuplju Palčica že vrsto let pomaga otrokom, ki so žrtve fizičnega in psihičnega nasilja. Otrokom bomo z zbranim materialom vsaj malo olajšali kruto otroštvo, ki so ga preživljali preden so prišli v Palčico. – vse za nego novorojenčkov in dojenčkov (plenice, mleko v prahu, vlažilni robčki, kreme, otroška hrana …); – vse za ustvarjanje (barvice, zvezki, papir, vse za šolo …); – vse za higieno (šampon, milo, zobne ščetke in zobne kreme …); – manjše prigrizke (suho sadje, čips, čokolada, bonboni, čokolino, nutela …); – vse za čiščenje (pralni prašek …).
Do 18. 12. 2019   Zbiranje hrane za živali Ob praznikih ne smemo pozabiti tudi na živali, ki bodo praznike preživele v zavetiščih. – hrano za mačke in pse; – posodice za hrano; – rabljene odeje in brisače.

Podarjene stvari, ki naj bodo nove ali v originalni embalaži in še neodprte, pošljite na naslov: Gimnazija Celje – Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje s pripisom #enostavnočlovek, kar je tudi letošnji slogan akcije oz. jih osebno dostavite na zbirno mesto v pritličju šole ali Celjskem mladinskem centru.

Hvala!

Pojdi na vsebino