Vabilo na vpis

Pozdravljena, devetošolka, devetošolec,

čestitamo ti ob skorajšnjem zaključku osnovne šole.

Po končanem prenosnem roku je bilo na naši šoli v programu splošna gimnazija prijavljenih 90 učencev na 112 razpisanih mest, na programu umetniška gimnazija – likovna smer 26 kandidatov na 28 razpisanih mest, na programu predšolska vzgoja pa 89 prijavljenih na 84 razpisanih mest. V nobenem od programov ne bo omejitve vpisanih mest (sprejeti boste vsi prijavljeni učenci, ki boste uspešno zaključili 9. razred).

V 1. krogu bomo sprejeli vse prijavljene učence. V 2. krogu pa bomo sprejeli še učence na program gimnazija in gimnazija – likovna smer do zapolnitve prostih mest.

Prvi del vpisnega postopka bo za vse učence v celoti potekal preko GCC vpisnega portala (podrobnosti spodaj), kjer morate NAJKASNEJE DO TORKA, 18. 6. 2024, do 12. ure, izpolniti prijavni obrazec in priložiti vse obvezne priloge.

To je pogoj za to, da lahko izdamo za vsem SKLEP O SPREJEMU in POTRDILA O VPISU, ki jih bomo z navadno pošto poslali na dom do 21. 6. 2024.

Učenci, ki boste v 2. krogu sprejeti na našo šolo, boste po pošti prejeli sklepe o sprejemu in potrdila o vpisu, učenci, ki boste sprejeti na druge šole, pa boste na naši šoli prevzeli prijavnico in jo odnesli k vpisu na šolo, kamor boste sprejeti. Vpis v 2. krogu bo na vseh šolah potekal najkasneje do 3. 7. do 14. ure.


Navodila za vpis na GCC vpisnem portalu (rok za oddajo dokumentacije: 18. 6. 2024 do 12. ure):

  1. Na spletnem portalu na naslovu https://www.gcc.si/vpisni-portal/ izpolni vsa zahtevana polja (osebni podatki tebe in staršev, davčne številke, soglasja, izbirna prijava na šolsko prehrano, želje, 2. tuj jezik …) in priloži obvezne priloge (glej točko 2).
  2. V elektronski obliki (sken in fotografija) potrebuješ dve prilogi, ki jih moraš naložiti na vpisni portal:
    • spričevalo 7., 8. in 9. razreda,
    • tvojo fotografijo (formata za dokumente, v visoki resoluciji, v obliki jpg, tiff ali png, velikosti vsaj 100 kb), ki jo bomo uporabili za izdelavo dijaške izkaznice.
  3. Učenke in učenci, ki se vpisujete na program splošna gimnazija, razmislite o izbiri 2. tujega jezika (samo dijaki programa splošna gimnazija in umetniška gimnazija, v programu predšolska vzgoja 2. tujega jezika ni). Izbirate med nemščino, ruščino in španščino. 

Prav tako dobro razmisli, če imaš posebne želje glede tega, s kom želiš biti v razredu – gre za željo, ki jo bomo upoštevali, če bo to le mogoče.

  • Oddano e-prijavo potrebujemo najkasneje 18. 6. 2024 do 12. ure.

Prijazen pozdrav z GCC 😊.

Šolska svetovalna služba:

mag. Helena Maher Resinovič, univ. dipl. psih

Nives Laul, univ. dipl. psih.

Maruša Grešak, mag. psih.

Pojdi na vsebino