gimnazija

predšolska vzgoja

umetniška gimnazija - likovna smer

GCC OB 10. OBLETNICI DEBATNEGA KLUBA V ZNAMENJU UNESCA

Debatni klub Gimnazije Celje-Center praznuje 10. obletnico obstoja. Uspehi, ki jih je v tem času dosegel, potrjujejo razgledanost, nadarjenost, kreativnost in delavnost dijakov gimnazije. Debaterji so v desetih letih na regijskih turnirjih osvojili pet prvih mest, zmagali na treh mednarodnih turnirjih, osvojili dva naslova državnih prvakov ter se večkrat uvrstili na druga in tretja mesta v močni konkurenci ekip iz tujih držav in celotne Slovenije. Mentorja debatnega kluba sta prof. Mateja Glušič Lenarčič in prof. Miha Gartner. Najpomembnejši dogodek vsakega šolskega leta pa je nedvomno Svetovno debatno tekmovanje, na katerem Slovenijo zastopajo najboljši debaterji. Dijaki naše šole so se tako že udeležili svetovnih debatnih tekmovanj v Južnoafriški republiki, Singapurju, Peruju, Nemčiji, Kanadi in Walesu. server headers V juliju leta 2007 pa bo našo državo na svetovnem debatnem tekmovanju v Južni Koreji zastopala naša dijakinja Blažka Hunski.

Častitljivi jubilej bodo debaterji zaznamovali z vrsto prireditev v mesecu novembru, ki bodo potekale v okviru UNESCO aktivnosti, saj je Gimnazija Celje – Center tudi del mreže ASPnet, ki pod okriljem Organizacije združenih narodov šole po vsem svetu medkulturno povezuje.
Praznovanje se bo začelo s predstavitvijo debatnega kluba, ki bo v šolski knjižnici potekala 14. in 15. novembra 2006 od 10.30 ure dalje ter z debato o upravičenosti zahteve po predstavniku mladih v Evropskem parlamentu, ki bo na sporedu v sredo, 15. 11. 2006, ob 14. uri, prav tako v šolski knjižnici.
Obenem bodo debaterji skupaj z mentorjema in sociologom prof. Sergejem Vučerjem počastili svetovne dneve mladine, otrokovih pravic, mednarodni dan strpnosti in dan boja proti nasilju nad ženskami. V četrtek, 16. 11. 2006, bo ob 10.40 v šolski knjižnici pogovor z gostjo Romano Frankovič iz Amnesty International Slovenije, v torek, 29. 11. 2006, pa bo šolo obiskala direktorica celjskega Zavoda Socio, ga. Suzi Kvas, ki bo dijakom predstavila Materinski dom Celje, Zavetišče za brezdomce, Projektno pisarno Celje – zdravo mesto, Varne točke in Varno hišo Celje.

[img]jpg-doc/debataRTVSLO.jpg[/img]

Objavi komentar

Tvoj elektronski naslov ne bo objavljen. Zahtevana polja so označena z *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.