Govorilne ure, predstavitev izmenjav AFS in predavanja za starše

Spoštovani starši!

V četrtek, 11. 10., vas vljudno vabimo na redne popoldanske govorilne ure, ki bodo med 17.00 in 18.00 potekale na GCC (razpored učiteljev in prostorov bo objavljen na oglasnih deskah po nadstropjih šole). Ta dan pa vas vabimo še na dva pomembna dogodka ob 16.30 (predstavitev mednarodnih izmenjav AFS) in ob 18.00 (D. Barborič Vesel: Samospoštovanje – temeljni varovalni dejavnik).

1. PREDAVANJE ZA STARŠE (11. 10., 18.00, MATEMATIKA 4, prvo nadstropje levo)
Darja Barborič Vesel je socialna pedagoginja, ki svoje delo usmerja v mladostnike in starše. Je mentorica številnih skupin in cenjena predavateljica, zlasti na področju vzgoje, kjer se ukvarja z odnosi in avtoriteto. Na četrtkovem predavanju, ki nosi naslov Samospoštovanje – temeljni varovalni dejavnik bo nagovorila naslednje teme: samozavest in samospoštovanje – v čem je razlika in zakaj rabimo oboje, kaj krepi eno in drugo, od kod samodestruktivnost, zdrav čut za samospoštovanje, kako vzgajati, da se mladostnik dobro počuti v lastni koži, sovražniki samospoštovanja. Predavanje bo trajalo 60 do 70 minut.

2. PREDSTAVITEV MEDNARODNIH DIJAŠKIH IZMENJAV AFS (11. 10., 16.30, šolska knjižnica, 3. nadstropje)

Program AFS ponuja 3- ali 10-mesečne dijaške izmenjave, ki potekajo po vsem svetu. To pomeni, da mladi del šolanja dijaki opravijo v tujini, kjer tudi živijo pri družini gostiteljici. Značilnost teh izmenjav je, da dijaki niso v družbi drugih Slovencev in da posledično zelo intenzivno spoznavajo jezik, kulturo družine, šole in države gostiteljice. Na GCC imamo s temi izmenjavami dobre izkušnje in na predstavitvi bosta ob predstavnici AFSja ge. Tinki Valtl prisotni tudi predstavnici staršev, ki imata neposredne izkušnje tako z odhodom otroka v tujino kot tudi z gostiteljstvom dijaka iz tujine v Sloveniji. V tem šolskem letu se na tovrstnih izmenjavah sicer mudi 6 naših dijakov (japonska, Rusija, Islandija, Belgija, Španija), na GCC pa gostimo 4 tuje dijakinje (Nemčija, Italija, Belgija).

Vljudno vabljeni v našo družbo!

Pojdi na vsebino