Miklavžev koncert 2019

V kakofoniji različnih zvokov sodobnega sveta glasba še vedno ostaja univerzalna govorica, ki prestopa meje in združuje tudi tisto, kar je na videz nezdružljivo. Tradicionalni Miklavžev koncert glasbenih sestavov GCC tako letos posvečamo povezovanju in druženju, prestopanju meja in odprtosti do razlik, ki delajo naš svet pester in bogat.

Dekliški pevski zbor GCC pod vodstvom Davida Preložnika, Nonet GCC z umetniško vodjo Barbaro Arlič Kerstein, FaVoZa pod vodstvom Gregorja Deleje in zasedba The Šlagers s saksofonistom in mentorjem Sašem Šoncem bodo z izbranimi deli iz slovenske in svetovne glasbene zakladnice počastili iztekajoče se leto, raziskovali bogata izročila adventnega časa in pričakovanja prazničnih dni ter novih začetkov. Celoten program tega večera bodo mladi glasbeniki teden dni kasneje ponovili tudi na srečanju partnerjev medkulturnega projekta Will To MotivatE(U) v madžarskem Szegedu.

Koncert je obenem tudi uvod v praznično glasbeno dogajanje na šoli in v knežjem mestu, že tradicionalno pa bomo program ponovili tudi na vsakoletnem novoletnem koncertu, ki ga letos pripravljamo v ponedeljek, 6. 1. 2020, ob 18.30 v cerkvi sv. Duha v Celju, kamor Vas tudi prijazno vabimo.

Pojdi na vsebino