Sodelovanje pri projektu Mladi in mediji

Celjski mladinski center je v sodelovanju z Mladinskim svetom Celje in Klubom študentov občine Celje pod Ključni ukrep 3: Podpora za reformo politik; projekti dialog mladih, prijavil projekt »Mladi in mediji«.

PRIJAVE ZBIRAMO NA POVEZAVI https://forms.gle/vhWBa8ne9opZboo97 do 25. 9. 2020! Sodelovanje toplo priporočamo vsem, še posebej pa tistim z izbirnim predmetnom sociologija na maturi, mladim raziskovalcem, novinarjem, vsem, ki jih zanimajo študiji na FDV …

Projekt zasleduje cilj vključiti mlade v aktivnosti in oblikovanje smernic za medijsko pismenost in s tem možnost pravega razvoja mladinske lokalne in nacionalne politike, kar pri mladih spodbuja vrednote aktivne participacije. Mladi bodo na štirih srečanjih ugotovili in analizirali stanje medijske pismenosti med srednješolci in študenti; ugotovili in analizirali ali se mladi v sklopu formalnega izobraževanja vključujejo v vsebine, ki bi pokrivale medijsko opismenjevanje; pripravili spletni vprašalnik za analizo medijske pismenosti med mladimi; analizirali rezultate spletnega vprašalnika; razvili kompetence na področju medijev, medijskega opismenjevanja in kritičnega mišljenja. Na zadnjem srečanju se bodo mladi imeli priložnost srečati z lokalnimi odločevalci ter predstavniki šolstva na temo pomembnosti medijske pismenosti in kritičnega razmišljanja med mladimi, tako da bodo neposredno vključeni v oblikovanje lokalne in nacionalne politike.

V sklopu projekta bodo potekala štiri srečanja, prvo srečanje bo potekalo 14. 10. 2020, drugo srečanje 25. 11. 2020, tretje srečanje 13. 1. 2021 in zadnje srečanje 13. 3. 2021. Termine se da tudi prilagoditi v kolikor bi udeleženci dali druge predloge. Srečanja bodo potekala od 8h do 14h.

Skip to content