Ta veseli dan kulture 2019

Vljudno vabljeni na tradicionalno prireditev ob Ta veselem dnevu kulture, ki bo v torek, 3. 12. 2019, ob 11.35 v stari telovadnici šole. Na prireditev ste vabljeni po 3 predstavniki oddelčnih skupnosti, avtorice in avtorji letošnjih kratkih zgodb, novotvorjenk in vseh 60 prejemnic in prejemnikov šolskih Prešernovih priznanj.

Na prireditvi bomo spregovorili o pomembnosti kulture za obstoj vsakega naroda, številčno majhnih, kot je slovenski, pa še posebej. Ker je letošnje leto posvečeno spominu na Valentina Vodnika, se bodo spomnili njegovih razsvetljenskih prizadevanj, v duhu praznika pa bodo seveda opozorili tudi na bližajočo se 220-letnico rojstva Franceta Prešerna.
Dijaki bodo ob glasbi predstavili poezijo četrtošolca Aljaža Primožiča, prejemnika nagrade Župančičeva frulica za leto 2019. Na prireditvi bomo tudi izvedeli, kdo je letošnji zmagovalec natečaja za najboljšo kratko zgodbo, ki ga že vrsto let razpisuje knjižnica na GCC, pa tudi zmagovalca novega natečaja za Najnovotvojrenko, ki bo v GCC slovarju dobila posebno mesto, saj bo veljala za pravilno na vseh ocenjevanjih, obvezno pa jo bodo uporabljali tudi na prireditvah. Na ta natečaj, ki je del mladinskega raziskovalnega projekta, je prispelo več kot 100 predlogov za nove besede. Tradicionalno bodo na prireditvi objavili tudi razpis za objavo dijaških prispevkov v literarni reviji Podstrešje, ki bo odprt vse do 8. 2. 2020.  

Letošnje prejemnice in prejemniki šolskih Prešernovih priznanj so:

Jena Knez, Urška Košir, Ela Leskovar, Martin Lončarič Škorjanec, Blaž Pavlič in Vitomir Janez Zagode, vsi 3. b, Ivana Čačič in Lučka Robič, obe 3. c, Larisa Kosi, 3. č, Matevž Bervar, Lovro Čeh Brežnik, Naja Podbrežnik, Iza Robavs in Žiga Žvižej, vsi 3. d, Tara Soderžnik in Alojzija Sovič, obe 3. h, Jerneja Čerenak, Ariana Hodžić, Laura Korošec, Maj Lesjak in Klara Sapor, vsi 3. i, Zarja Korelc, Martina Lenko, Zara Meško, Eva Ocepek in Nives Žagar, vse 4. a, Maj Antončič, Zala Kejžar, Larisa Kotnik, Maj Mravlak, Alen Pokupec, Lucija Rakun, Katarina Stepišnik, Nika Šalamon, Maša Šon Neuholt in Tamara Šumej, vsi 4. b, Filip Eisenkoler, Jaka Jeršič, Eva Ledinek, Ajda Klepej, Vanesa Kukaj, Sara Sakič, Tanja Seničar, Kaja Uranič in Janja Voga, vsi 4. c, Tomaž Brilej, Jona Kunej in Tina Reher, vsi 4. č, Eva Beltram, 4. d, Barbara Lokovšek in Naja Rožič, obe 4. h, Lara Crnjac, Mojca Florjan, Lea Jazbinšek, Katrin Kovač, Maja Silovšek in Nastja Zvonar, vse 4. i, ter Urška Ornik, Veronika Preložnik in Vlasta Sajko, vse 4. j.  

Pojdi na vsebino