VPIS NA GCC 2022/2023

Dragi osnovnošolci, spoštovani starši, 

tudi letošnje šolsko leto se je začelo drugače kot pretekla, saj koronavirus močno vpliva na naše življenje in delo. Stik s šolami, kot smo ga bili vajeni nekoč, je trenutno zelo okrnjen in poteka le v manjši meri. Tudi letos bomo zato del našega pestrega obšolskega dogajanja, prireditev in predstavitev prestavili na splet, kjer jih lahko spremljate preko socialnih omrežjih in našega kanala youtube. Dan odprtih vrat programa umetniška gimnazija – likovna smer smo tudi tokrat povezali z nagradnim likovnim natečajem in virtualnim dogodkom 30. 11. Za osnovnošolce med novembrom in aprilom pripravljamo mesečno dogajanje (nagradni kvizi, spletni pogovori …), ki ga sproti objavljamo na šolski spletni strani in spletni strani, ki smo jo posvetili prav informativnim dnem in dejavnostim https://info.gcc.si/

Zelo veseli bomo tudi vaših individualnih obiskov – za ogled šole se morate le predhodno najaviti (vsi kontakti šole in odgovornih oseb so navedeni spodaj).

Na Gimnaziji Celje – Center si zelo želimo, da bi nas dobro spoznali, da bi o naši šoli, programih, aktivnostih in pestri ponudbi projektov pridobili kar najboljše informacije, ki vam bodo pomagale pri izbiri srednje šole.  

Mi bomo poskrbeli za kar najbolj sveže in sprotne informacije o nas, vi pa nas ne pozabite spremljati na spletni straniinstagram in facebook profilu. Veliko zanimivih informacij bo tudi v spletnem časopisu Sledko, ki ga urejajo naši dijaki. Vse informacije vezane na vpis in pomembne datume, najdete tudi na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Informativni dnevi bodo potekali v skladu s šolskim koledarjem (11. in 12. 2. 2022). Tudi letos jih bomo organizirali v spletni obliki. 

Spodaj si lahko ogledate zloženko s pomembnimi informacijami, vabljeni pa tudi k sodelovanju pri ostalih dejavnostih, ki jih načrtujemo za vas.

Za vse informacije se lahko vedno obrnete tudi na tajništvo GCC ( ali 03 428 57 00), na šolsko svetovalno službo (, 03 428 57 15, , 03 428 57 11) ali na ravnatelja (, 03 428 57 00).

Zastavite nam vprašanje, pošljite predlog, pobudo, … :

Želimo vam zdravo, uspešno in čim manj nenavadno šolsko leto 2021/2022. 

Vaši GCCjevci 

Glasbene delavnice pred začetkom novega leta

Vpis v 1. in 2. krogu

Dragi devetošolke in devetošolci,

sporočamo vam, da bomo 17. 6. po pošti vsem tistim, ki ste sprejeti v 1. krogu poslali dopis z informacijami, sklepom o vpisu in potrdila o vpisu.
Tistim, ki ste se po točkah uvrstili v drugi krog, pa bomo 16. 6. po pošti poslali dopise z vabilom na vpis v 2. krogu, ki bo potekal “v živo” na GCC v sredo, 22. 6., in sicer:po naslednjem razporedu:
–        med 9.00 in 11.30 za vse učenke in učence, ki se vpisujete na programa GIMNAZIJA in UMETNIŠKA GIMNAZIJA – LIKOVNA SMER,  
–        med 11.30 in 12.30 za vse učenke in učence, ki se vpisujete na program PREDŠOLSKA VZGOJA.  
Vse učenke in učence s starši vabimo v učilnico FIZIKA 2 v pritličju šole (vstop v šolo skozi glavni vhod, nato desno).
Na razgovorih vam bomo posredovali vse potrebne napotke za 2. krog vpisnega postopka, v katerem lahko ponovno kandidiraš za prosta mesta v vseh srednješolskih programih, tudi za preostalih 10 odstotkov mest na vseh treh programih naše šole.
Rezultati 2. kroga bodo znani 30. 6. po 10. uri.
Učenci, ki boste sprejeti na GCC, boste po telefonu o tem obveščeni med 12. in 14. uro, po navadni pošti pa boste prejeli potrdila o vpisu in sklepe o sprejemu – s tem boste tudi vpisani. Učence, ki boste sprejeti na druge šole, bomo 30. 6. med 12. in 14. uro po telefonu obvestili, na katero šolo se greste vpisat, vašo prijavnico pa bomo šoli na katero boste sprejeti, poslali po pošti. Vpis v 2. krogu bo na vseh šolah potekal do 1. 7., do 14. ure.

Dodatne informacije – T: 03 428 57 11, 03 428 57 15 (šolska svetovalna služba), 03 428 57 00 (tajništvo), E: , S: www.gcc.si

Vpis na GCC

Stanje vpisa v 1. letnik po prenosnem roku

Stanje vpisa v 1. letnik na dan 5. 4. 2022

Rezultati preizkusa likovne nadarjenosti

Rezultati nagradnega kviza Secesijska lepotica

Izvedba preizkusa likovne nadarjenosti 2022

Rezultati matematičnega kviza in zadnji nagradni kviz za osnovnošolce

Marčevski obiski GCC v živo in posnetek info dni

Vljudno vabljeni na popoldanske sprehode po GCC v družbi dijakov in učiteljev, in sicer vsak delavnik med 7. in 18. 3. 2022 ob 17. uri. Prijave zbiramo na povezavi https://www.gcc.si/sprehodi-se-po-gcc/

Vabljeni tudi k ogledu posnetkov letošnjih informativnih dni, ki jih najdete na https://info.gcc.si/

Informativni dnevi 2022

Preizkus likovne nadarjenosti (16. 3.)

Vsi devetošolci, ki se zanimajo za vpis na program umetniška gimnazija – likovna smer morajo opraviti preizkus likovne nadarjenosti, ki bo letos v sredo, 16. 3., ob 15. uri na GCC (oz. na daljavo). Vse informacije najdete na TEJ POVEZAVI, kjer je tudi prijavni obrazec. Prijaviti se je mogoče do 2. 3. 2022.

Aktualni dogodki za osnovnošolce

Spletni pogovorni večeri za osnovnošolce

Od januarja do marca bomo pripravili tudi kar nekaj spletnih tematskih pogovornih večerov za osnovnošolce, kjer bodo dijaki in učitelji pobliže predstavili različna predmetna področja in obšolske dejavnosti ter projekte povezane z njimi:

Vljudno vabljeni!

GCC plesni izziv

Drage bodoče GCC-jevke in GCC-jevci, lepo pozdravljeni.

Pred vami je nov izziv, tokrat plesni … Kot že veste, se naša šola lahko pohvali s svojo himno. Zanjo je posnet videospot, ki so ga v celoti pripravili in producirali naši dijaki (najdete ga na TEJ POVEZAVI) in pa posebna plesna fotografija, ki jo najdete na TEJ POVEZAVI. Himna je sicer nastala davnega leta 2008, glasbo in besedilo zanjo so napisali dijaki Janez Skaza, Marko Petriček, Luka Skočir in Matej Zidar ter prof. Sašo Šonc, koreografijo pa je sestavila prof. Špela Lužar s člani plesne skupine.

Vabimo vas, da našo himno poustvarite tudi vi in se pridružite plesnemu izzivu. Sodelujete lahko na dva načina:
1. Lahko se naučite in ob glasbi zaplešete refren himne in/ali
2. Sestavite lastno koreografijo na besedilo in glasbo himne.https://video.arnes.si/embed/nn47nmh1fh0j?hideRelated=1

Vse posnetke bo pregledala strokovna komisija in podelila dve nagradi (GGC HOODIE za lastno koreografijo oz. GCC KAPO IN ŠAL za vaš posnetek refrena himne). Posnetek pošljite preko Wetransferja (www.wetransfer.com) na naslov  najkasneje do 31. 1. 2022. NUJNO PRIPIŠITE ŠE: vaše ime in priimek, konfekcijsko številko, OŠ s katere prihajate, e-mail naslov in poštni naslov.

Veselimo se sodelovanja z vami.

Nagrajenci 3. kviza in nov kviz za osnovnošolce o tujih jezikih

Nagrajenci drugega kviza in tretji kviz “za petko”

GCC odpira vrata

Nagrajenci prvega kviza in drugi nagradni kviz

Priprave na preizkus likovne nadarjenosti

1. nagradni kviz: družboslovna GCC

Med 22. 11. in 5. 12. lahko sodelujete v prvem nagradnem kvizu na temo družboslovja https://www.gcc.si/quiz/druzboslovni-kviz/ 
Računalniško bomo izžrebali tri nagrajence in jim po pošti poslali nagrade, nagradne kvize z zanimivimi temami in vprašanji pa bomo sicer objavljali vsaka dva tedna do konca marca 2022.

Vabilo na Dan odprtih vrat umetniške gimnazije likovne smeri na GCC

Likovni natečaj »Lepota sobivanja – moja najljubša žival«

Pojdi na vsebino